Kontynuuj W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w "Polityce Cookies".
2021-06-08

XX konkurs Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów


XX edycja konkursu Wojewódzkiego "Nasze Kulinarne Dzidzictwo - Smaki Regionów" - 7 sierpnia 2021 r.

Konkurs ma charakter otwary. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z woj. wielkopolskiego lub dwuosobowe ekipy reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich, spełniające kryteria konkursowe

Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:

  1. Na najlepszy regionalny produkt żywnościowy, 4 kategorie: produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napoje regionalne, inny produkty regionalne
  2. Na najlepszą potrawę regionalną

Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 30 czerwca 2021 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia.

W formie papierowej na adres: 

Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego 

Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi

al. Niepodległości 34

61-714 Poznań

z dopiskiem "konkurs NKD 2021 - potrawa/produkt"

Szczegóły dot. konkursu mażna znaleźć na stronie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego: http://www.produktyregionalne.pl/nkd.html

 

Do pobrania:

Zaproszenie do konkursu.pdf(640KB)


Informacje
  • Fundusze pozabudżetowe1
  • Rada Miasta i Gminy
  • Kórnik w mediach
  • Kórniczanin
  • sm
  • GO
  • KDN 2019
  • POP
  • Muzyka z Kórnika
  • Platforma zakupowa dla dostawców Urzędu Miasta i Gminy Kórnik
  • Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej w Kórniku
  • BOGK2018
  • Mapy
  • Enea